7 Kasım 2008 Cuma

Antalya'da Gecekondu Yıkımı


1 Kasım 2008 günü Antalya’da Altınova-Sinan Mahallesinde gerçekleşen yıkımların ardından yıkımların durdurulması ve barınma hakkı üzerine toplantı yapıldı.

Hatırlanacağı üzere Altınova-Menderes mahallesinde 20 ev tapuları olmadığı gerekçesiyle Kepez belediyesi tarafından yıkılmıştı. Yıkımın tebliğ dahi edilmediği, panzer ve çevik kuvvetlerle halkın kapısına dayanan Kepez belediyesi barınma hakkını sağlamak yerine halkı evsiz barksız yıkıntıların arasında bırakmıştı.
Mahallede yapılan toplantıya Altınova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışanları ve avukatlar katıldı. Toplantı başında mahalleli gecekondularını nasıl yaptıklarını nasıl satın aldıklarını ve belediyelerin su ve elektrik aboneleri verdiklerini kendilerine bu aboneler verildiğinde “bunların artık tapu gibi olduğunu inşallah tapularının da verileceğini”, söylendiğini ve kandırıldıklarını anlatılar.

Mağdur edildiklerini ve zarara uğratıldıklarını anlatan mahallelilerin ardından avukatlar haklarını nasıl arayabileceklerini anlatırken, Altınova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışanları da barınma hakkının anayasal bir hak olduğunu ve devletin halkın canının ve malının güvenliğini alması gerektiğini kimsenin böyle yüzüstü sokakta bırakılamayacağını anlattılar.

Saat 13.00’te başlayan toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı. Yıkım alanında yapılan toplantı saat 14.30’a doğru sona erdi.

Hiç yorum yok: